Sursa imagine: ipn.md

Marșul anunțat pentru duminică nu va avea loc

Marșul, anunțat de Blocul ACUM și PSRM pentru duminică în fața Parlamentului, nu va avea loc. După ședința Guvernului de sâmbătă, 15 iunie, premierul Maia Sandu a declarat că acesta se va desfășura neapărat, dar mai târziu, transmite IPN.

„Vă rugăm, mâine să rămâneți acasă și să sărbătoriți împreună cu familia și prietenii. Știm că v-ați dorit foarte mult să veniți la Chișinău să serbăm căderea dictaturii, și o să facem acest lucru neapărat, dar mai târziu”, a declarat Maia Sandu într-o conferință de presă.
 
Politiciana a menționat că forțele de ordine au muncit mult în aceste zile, în condiții nu tocmai bune, iar desfășurarea acestui eveniment ar pune pe umerii lor o mare responsabilitate. „Mâine ne odihnim și ne bucurăm, iar de luni începem munca grea pentru curățarea sistemului și reconstrucția instituțiilor, așa încât viața fiecărui cetățean să devină mai bună”, a mai spus Maia Sandu.
 
Prezent la conferință, ministrul afacerilor interne, vicepremierul Andrei Năstase, a declarat că, în contextul în care configurația politică s-a schimbat foarte mult, și-ar dori să fie sigur că „nu vom cădea victime unor înscenări teribile”. Potrivit lui, „declarativ, Guvernul ilegitim Filip a cedat controlul instituțiilor de forță, respectiv a cedat puterea”. „În acest moment are loc preluarea efectivă a puterii, proces care va mai dura ceva timp”, susține Andrei Năstase.
 
Potrivit lui, duminică urma să aibă loc mitingul democrației, însă exigențele organizatorice necesare pentru această manifestație ar fi fost o povară pentru polițiști.
 
Întrebat de jurnaliști referitor la avioanele charter care ar fi decolat în seara zilei de 14 iunie de pe Aeroportul Internațional Chișinău, Andrei Năstase a declarat că unul dintre ele a transportat familia deputatului Ilan Șor, nu și pe el. Altul ar fi transportat două persone din anturajul lui Ilan Șor.
Autor: IPN
15.06.2019 Actual
362
0

Comentarii 0