Sursa imagine: Facebook

Pavel Filip, despre „jurnalismul” din trustul Țopa-Platon: Libertatea presei se oprește în fața minciunii

Premierul Pavel Filip spulberă minciuna publicată de portalul Unimedia, din trustul Țopa-Platon, privind o porțiune de drum afectată de ploile din ultimele zile. Unimedia scrie că acest traseu ar fi fost reparat recent prin programul Drumuri Bune inițiat de Guvern.

«Porțiunea de drum care apare în video este una veche, din satul Sămănanca, și care nu a fost reparată în ultimii ani, nici din Drumuri Bune, nici din alte surse. A fost afectată de ploi, așa că am fost chiar acum câteva zile la Sămănanca, am văzut pagubele și le-am spus localnicilor că o să-i ajutăm, iar drumul deja se repară. În același timp, în satul Sămănanca a fost reparată anul trecut, în cadrul programului Drumuri Bune, o altă porțiune de drum, pe care, într-adevăr, am văzut-o în ianuarie. Atunci sătenii mi-au spus că datorită acestui drum, satul parcă a prins viață, pentru că acolo au apărut copii care se joacă”, a scris Pavel Filip, într-o postare pe Facebook.

«Știu și e bine ca presa să ceară de la politicieni să-și facă meseria corect și conștiincios. Însă cred că avem dreptul să cerem același lucru de la jurnaliști. Înțeleg că presa trebuie să fie incisivă, dar există și limite, cum ar fi neadevărul. Libertatea presei se oprește în fața minciunii»,  a mai scris premierul Filip.


 

Autor: SV
25.05.2019 Actual
1114
0

Comentarii 1

  • Ungureanu:

    Dacă nu mă-nșel, Asociația presei independente, CJI au niște consilii, trebuie sesizate în privința minciunilor repetate pe care le publică unimedia și alte organe de presă Ziarul de Gardă, jurnal de Chișinău etc. Este o manipulate urâtă și obraznică din partea jurnaliștilor, care nici nu merită să fie numiți jurnaliști. Ar trebui să li se ia acest drept, sau să nu li se permită să practice jurnalismul pe o perioadă de timp, exact așa, cum nu li se permite șoferilor să conducă, dacă au fost prinși beți la volan.

    26.05.2019 00:30