Sursa imagine: tvrmoldova.md

Salvatorii au instalat puncte de observare a nivelului apei pe râurile Nistru și Prut

Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă în comun cu forţele desconcentrate ale mai multor instituţii guvernamentale continuă lucrările de fortificare a digurilor de protecţie în preajma râului Nistru. Acţiunile responsabililor sunt orientate în vederea consolidării barajelor, dar şi monitorizării stricte a zonelor cu pericol de inundaţii, notează TVR Moldova.

Potrivit IGSU, pe parcursul zilei de 24 mai, în apropierea satului Crocmaz, raionul Ştefan Vodă, a fost instalată o tabără de câmp cu asigurarea condiţiilor necesare de hrană şi cazare.  
 
Tot ieri, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în comun cu  angajaţii Agenţiei „Moldsilva”, au  efectuat lucrări de defrişare a arbuştilor şi arborilor pe un sector cu o lungime de aproximativ 4 km din preajma satului Crocmaz spre direcţia satului Tudora, pentru a permite unităţilor de tehnică întreprinderea lucrărilor de consolidare a digului.
 
De către Administraţia de Stat a Drumurilor şi Administraţia publică locală au fost efectuate lucrări de plombare şi întărire cu prundiş şi lut a unor locuri de dig mai joase, iar salvatorii şi carabinierii au  efectuat lucrări de consolidare a digului cu saci cu nisip în regiunea stadionului satului Crocmaz.
 
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a instalat puncte de observare a nivelului apei pe râurile Nistru şi Prut şi verifică sectoarele cu pericol, precum şi sensibilizează populaţia cu privire la riscurile posibile în cazul inundaţiilor.
 
În total, pentru preîntâmpinarea riscului de inundaţii în tabăra de câmp activează peste 300 de persoane, iar pentru lucrările de fortificare a digurilor sunt utilizate 97 unităţi de tehnică.
Autor: TVR Moldova
25.05.2019 Actual
563
0

Comentarii 0