Sursa imagine: dse.md

Mai multe localități au fost afectate în urma ploilor

Mai multe localităţi au fost afectate în urma precipitaţiilor abundente înregistrate pe teritoriul ţării în ultimele 24 de ore, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), potrivit trm.md.

Astfel, din cauza ploii cu intensificări de vânt în localitatea Unţeşti (Ungheni) au fost smulse circa 100 foi de ardezii de pe acoperişul a trei case de locuit, iar în satul Rădenii Vechi precipitaţiile au distrus circa 0,3 km de drum local.
 
La Cahul ploaia a compromis suprafeţe de culturi agricole în localităţile Giurgiuleşti şi Câşliţa Prut, iar în Slobozia Mare au fost inundate porţiuni de drum local.
 
Precipitaţii abundente au fost înregistrate şi în localităţi din raioanele Leova, Rezina, Orhei, Străşeni şi UTA Găgăuzia. În localităţile Cotovscoe, Etulia şi Cişmichioi din Găgăuzia precipitaţiile au deteriorat porţiuni de drum local şi au afectat culturi agricole. În satul Cişmichioi, conform informaţiei parvenite au fost afectate circa 24 hectare de vii şi 23 hectare de livezi de cireş şi prun.
 
Potrivit IGSU, Comisiile pentru situaţii excepţionale teritoriale lucrează pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.
Autor: trm.md
25.05.2019 Actual
710
0

Comentarii 0