Sursa imagine: gov.md

Republica Moldova va prelua bunele practici în turism din Georgia

Republica Moldova va prelua bunele practici în turism din Georgia – asupra acestui fapt au convenit în cadrul unei întrevederi de lucru Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici şi Ministrul Economiei şi Dezvoltării Durabile al Georgiei, Natela Turnava, care a preluat mandatul începând cu aprilie curent.

Chiril Gaburici i-a urat omologului său mult succes în noua funcţie şi un mandat cu proiecte durabile. De asemenea, în cadrul întâlnirii de lucru, oficialii au subliniat importanţa dezvoltării cooperării moldo-georgiene în domeniul comercial-economic şi investiţional, în sfera energetică, precum şi importanţa schimbului de experienţă şi bune practici privind integrarea în Uniunea Europeană.

„Este important ca Moldova şi Georgia să aibă şi în continuare o bună cooperare şi schimb de experienţă privind integrarea în Uniunea Europeană. Îmi doresc ca Georgia, care la moment se situează pe locul 20 privind relaţiile comerciale cu Moldova, să aibă o pondere mai mare în economia ţării. De asemenea, este important să preluăm bunele practici în turism, dezvoltarea acestui sector reprezentând o prioritate pentru Republica Moldova”, a declarat Chiril Gaburici.

Totodată, Chiril Gaburici a menţionat despre disponibilitatea Republicii Moldova de a organiza la Chişinău cea de-a doua Reuniune a Comisiei interguvernamentale moldo-georgiene privind comerţul şi cooperarea economică în toamna acestui an. Ministrul Economiei şi Dezvoltării Durabile al Georgiei, Natela Turnava, a declarat că susţine ideea de organizare a celei de-a doua Reuniuni, precum şi a unui forum de afaceri.

Întrevederea a avut loc în contextul vizitei delegaţiei Republicii Moldova în Ucraina, la cea de-a II-a Reuniune Ministerială în domeniul comerţului. La Reuniune au participat reprezentanţii de nivel înalt ai ţărilor Parteneriatului Estic, şi anume Georgia, Ucraina şi Republica Moldova, sub auspiciile Comisarului Uniunii Europene pentru Comerţ, Cecilia Malmström.

Autor: trm.md
21.05.2019 Actual
1332
0

Comentarii 0