Sursa imagine: moldpres.md

Portalul de înscriere online la grădinițe a devenit al 4-lea cel mai popular serviciu public electronic

Circa 19 mii de cereri au fost depuse până în prezent de părinți pe portalul de înscriere online a copiilor la grădiniță - egradinița.md. Astfel, acesta a devenit al patrulea cel mai popular serviciu public electronic din țară. Informațiile au fost prezentate astăzi de Primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, la ședința săptămânală a serviciilor primăriei, informează MOLDPRES.

„Mă bucur că deja 19 000 de părinți nu mai cunosc ce înseamnă să alergi câte o săptămână pe la 3-4 instituții pentru o procedură care acum se face în 11 minute. În această vară platforma va fi îmbunătățită”, a afirmat Codreanu.

Potrivit primarului interimar, în anul 2018, bugetul alocat grădinițelor a crescut de patru ori. Totodată, anul trecut au fost făcute reparații în 110 grădinițe din municipiul Chișinău. Codreanu a mai adăugat că, în acest an, în capitală vor fi redeschise șapte grădinițe, ceea ce va permite crearea a circa 1800 de locuri noi pentru copii.

Ruslan Codreanu s-a referit și la platforma online de înscriere a copiilor în clasa I. Potrivit lui, părinții a 7500 de copii din totalul celor 8000 care urmează să meargă în acest an în clasa I au depus deja cererile pe platforma escoala.md.

Autor: Moldpres
20.05.2019 Actual
225
0

Comentarii 0