Sursa imagine: anticoruptie.md

12 persoane reţinute în dosarul „Gările şi staţiile auto”

12 angajaţi ai Întreprinderii de Stat „Gările şi staţiile auto” vor rămâne, pentru 72 de ore, în custodia CNA şi a procurorilor anticorupţie, după ce vineri au fost reţinuţi în cadrul mai multor dosare penale pornite pe fapte de corupere pasivă, activă şi abuz de serviciu în dosarul „Gărilor şi staţiilor auto”, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la anticorupţie.md.

Persoanele vizate au statut de bănuit şi sunt cercetate pentru organizarea unor scheme infracţionale de acumulare ilicită de bani de la operatorii de transport şi şoferii de curse naţionale şi internaţionale. Pe lângă cei reţinuţi, alţi 12 funcţionari au fost escortaţi la CNA pentru audieri, având statut de bănuit.

Potrivit informaţiilor CNA, şoferii erau obligaţi să transmită zilnic sume fixe de bani casierilor care, la rândul lor, acumulau până la finalul zilei banii de la conducătorii tuturor mijloacelor de transport care intrau în Gară, după care transmiteau banii mai departe, conform ierarhiei.

Procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au efectuat percheziţii la autogările din nouă raioane ale ţării - Cahul, Căuşeni, Orhei, Bălţi, Edineţ, Drochia, Ungheni, Hânceşti, Ialoveni, inclusiv la Chişinău. În urma acestora, au fost reţinuţi patru administratori ai filialelor teritoriale (Bălţi, Edineţ, Orhei, Căuşeni), doi şefi din cadrul filialei teritoriale Centru (Chişinău), doi controlori, trei dispeceri şi un casier.

Pentru corupere pasivă, activă şi abuz de serviciu, legislaţia prevede diferite pedepse penale şi privarea persoanei publice de dreptul de a ocupa anumite funcţii.
 

Autor: trm.md
18.05.2019 Actual
295
0

Comentarii 0