Sursa imagine: epa.eu

Premierul Olandei susține că ideea de Brexit este „greșită”

Brexitul este o idee fundamental greşită şi provoacă haos şi nefericire în Marea Britanie, a declarat vineri premierul olandez Mark Rutte, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

"Cred că întreg conceptul de Brexit este greşit. Duce la un haos enorm şi la nefericire în Marea Britanie. Este un lucru cert", le-a spus el jurnaliştilor la Haga.
 
Liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, a anunţat vineri, într-o scrisoare adresată premierului conservator Theresa May, că negocierile dintre cele două părţi pentru găsirea unui compromis cu privire la Brexit nu mai pot avansa, din cauza "slăbiciunii şi instabilităţii crescânde" a guvernului.
 
Corbyn afirmă în scrisoare că discuţiile dintre laburişti şi conservatori lansate în aprilie au fost "detaliate şi constructive", dar că, deşi în unele aspecte au fost posibile compromisuri, cele două părţi "nu au reuşit să reducă importantele decalaje politice" care le despart.
 
Discuţiile dintre conservatori şi laburişti vizând un compromis cu privire la acordul de Brexit au luat sfârşit vineri, din motive precum uniunea vamală şi dorinţa de a organiza un al doilea referendum, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.
 
Premierul May va depune eforturi intense pentru a-şi asigura susţinerea în parlament a proiectului de lege privind acordul de retragere din UE şi va discuta cu deputaţii conservatori şi cu cei ai DUP - formaţiunea nord-irlandeză care susţine guvernul - pentru a răspunde preocupărilor acestora, a adăugat purtătorul de cuvânt.
Autor: Agerpres
18.05.2019 Actual
714
0

Comentarii 0