Sursa imagine: Ziarul National

Opinie: Venind la Primărie, Năstase va avea o tribună politică bună pentru a-și crește popularitatea, iar Sandu se va „stinge” încetul cu încetul în rutina parlamentară

În cadrul unui material publicat de www.coment.md, sunt analizate posibilele efecte ale declaraţiilor unor deputaţi că Andrei Năstase, liderul PDA, va candida la un nou mandat de Primar al capitalei.   

„Venind la Primărie, Andrei Năstase va avea o tribună politică bună pentru a-și promova mesajele și a-și crește popularitatea, iar Maia Sandu se va „stinge” încetul cu încetul în rutina parlamentară, unde nu prea va avea șanse să se manifeste. Astfel, către alegerile prezidențiale din 2020, PAS și PDA, dar și întreg electoratul de dreapta, se vor pomeni în fața unei dileme – Ce fac în continuare: merg în prezidențiale cu un lider cu notorietate și cu rating relativ bun (Andrei Năstase) sau cu un lider de grup parlamentar într-un evident declin de imagine și de rating (Maia Sandu)?”, notează sursa.

Potrivit acesteia, „chiar dacă Andrei Năstase o va susține din nou pe Maia Sandu, șansele ei la Președinție (dacă va avea aceeași prestație publică până în 2020 ca și acum) vor fi minime”. „Iar după ce Maia Sandu se va compromite printr-un nou eșec electoral, electoratul partidului său se va îndrepta spre un lider și spre o formațiune cu perspective mult mai mari, adică spre Andrei Năstase și spre PDA”, se mai spune în materialul citat.

Autor: tribuna.md
13.05.2019 Opinii
959
0

Comentarii 0