Sursa imagine: parlament.md

Acțiuni de informare despre simbolurile stat, organizate de Parlament cu ocazia Zilei Drapelului de Stat

În preajma Zilei Drapelului de Stat, vizitatorii Parlamentului sunt informați despre simbolurile de stat, fiecare dintre ei primind stegulețe și insigne cu panglici de tricolor.

Astăzi, Parlamentul a fost vizitat de un grup de copii din regiunea transnistreană. 16 copii de la o instituție de învățământ din Bender, însoțiți de directorul interimar al instituției, Lidia Poștarencu s-au familiarizat cu activitatea Parlamentului. Turul Legislativului a început cu o acțiune de informare despre simbolurile de stat.
 
Vizita a avut loc la inițiativa și cu participarea Avocatului Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu. La finele turului ghidat, copiii au primit mici daruri.
 
Acțiuni de informare privind simbolurile de stat au fost organizate, în această săptămână, și de către Oficiile teritoriale de informare ale Parlamentului din teritoriu. Astfel, în localitățile raioanelor Orhei, Leova și Căușeni au avut loc diverse acțiuni culturale și educative.
 
Ziua Drapelului de Stat a fost instituită la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost oficializat ca Drapel de Stat la 27 aprilie 1990 de către deputații din primul Parlament.
 
 
 
Autor: HotNews
26.04.2019 Actual
201
0

Comentarii 0