Sursa imagine: ipn.md

Daniel Ioniță: România va susține în continuare drumul european al Republicii Moldova

România va susține în continuare drumul european al Republicii Moldova, care este un partener strategic și un prieten de nădejde. Declaraţia aparţine ambasadorului român la Chișinău, Daniel Ioniță, și a fost făcută în cadrul întrevederii cu premierul Pavel Filip, transmite IPN.

Oficialii au discutat despre proiectele comune în derulare, dar și despre cele care urmează a fi implementate. Printre proiectele bilaterale de interes major au fost evidențiate – construcția gazoductului Ungheni-Chișinău, interconexiunea rețelelor electrice, dezvoltarea infrastructuri și eliminarea tarifelor la roaming dintre cele două state.
 
Premierul a menționat, citat într-un comunicat de presă remis de executiv, că implementarea proiectelor agreate de Guvernele de la Chișinău și București și incluse în Foaia de Parcurs va dinamiza și mai mult dialogul bilateral. Totodată, Pavel Filip a spus că Republica Moldova mizează în continuare pe susținerea României, inclusiv pe perioada deținerii Președinției la Consiliul Uniunii Europene.
Autor: IPN
19.04.2019 Actual
268
0

Comentarii 0