Sursa imagine: clickpentrufemei.ro

Alimentul dulce care ne încarcă cu energie și elimină toxinele din organism

Folosită la temperatura camerei, mierea vindecă rănile, stimulează imunitatea şi reglează activitatea glandelor endocrine. Pe scurt, mierea este un medicament natural cu multiple indicaţii terapeutice.

Ne ajută să avem un tonus bun şi ne încarcă cu energie datorită faptului că vitaminele şi mineralele pe care le conţine sunt extrem de uşor de asimilat de către organism. Conţine multe vitamine care ne ajută imunitatea.

Totodată, mierea favorizează tranzitul intestinal, ajutând la eliminarea toxinelor din organism.

Proprietățile antiinflamatorii ale mierii sunt deja știute de majoritatea, dar ea se mai folosește și în tratamentele cosmetice, pentru calmarea iritațiilor pileii și multe alte probleme ale tenului.  

„Mierea conţine o serie de vitamine, minerale, aminoacizi, enzime şi ceruri care îi dau o valoare terapeutică uriaşă. Enzimele din compoziţie stimulează procesele de sinteză a vitaminelor în organism, ajută la metabolizarea grăsimilor şi a proteinelor şi favorizează neutralizarea toxinelor şi a radicalilor liberi. Iar acizii organici ajută procesele de digestie", subliniază biologul nutriţionist Livia Nena de la Bio Nutriliv din Bucureşti, potrivit adevărul.ro.


De asemenea, consumul de miere este recomandat femeilor însărcinate.  

Nu uitați, mierea trebuie consumată în cantități moderate, pentru că este un aliment care îngrașă.

Autor: clickpentrufemei.ro
22.12.2018 Caleidoscop
2096
0

Comentarii 0