Sursa imagine: Ziarul National

Bombă! Maia Sandu și Andrei Năstase, finanțați de Fundația Open Dialog care comercializa arme, până Polonia i-a retras recent autorizația

Fundația „Open Dialog”, condusă de controversata Ludmila Kozlowska, a deținut timp de trei ani la rând licență pentru comerțul de arme. Licența respectivă i-ar fi fost retrasă de autoritățile poloneze în anul 2017.

Cel puțin, așa declară jurnalistul Valeriu Reniță, care face trimitere la raportul discutat în Parlament săptămâna trecută cu privire la această fundație și eventualele imixtiuni ale acesteia în treburile interne ale R. Moldova.

„Conform raportului Parlamentului făcut public, Fundația „Open Dialog” a deținut trei ani la rând licență de comert cu arme, retrasă în 2017 de autoritățile poloneze. Deci, un ONG european de elită, talpa și fruntea societății civile, a făcut comerț cu arme. Poate e o regulă neafișată a Bruxellului? Dlor Munteanu, Boțan și Barbăroșie, precum și alți susținători ai blocului politic „Acum”, aveți licență de vânzare a armelor? Ori vă descurcați câine-câinește cu puținele granturi?”, a ținut să întrebe Reniță.

Menționăm că, potrivit raportului comisiei de anchetă din Parlament, Fundația „Open Dialog” a Ludmilei Kozlowska, cea care organiza evenimente în UE cu participarea politicienilor moldoveni, ar fi fost finanțată din tranzacții cu Ministerul Apărării al Federației Ruse, din livrările de armament către regiunile secesioniste din Ucraina, din „Laundromatul” moldovenesc și cel azer, dar și din frauda bancară a R. Moldova.

Autor: ziarulnational.md
21.11.2018 Actual
519
0

Comentarii 2

  • realist:

    Toata lumea deja stie.

    21.11.2018 20:57
  • mincinosii pulii de PD-sti:

    mincinosii pulii de PD-sti

    21.11.2018 22:53