Sursa imagine: actual.md

Sîrbu, despre Sandu, care cere 100 de mii de lei de la cetățeni: are drept scop victimizarea artificială a acestui partid care merge într-un PAS cu minciuna!

Apelul liderului PAS, Maia Sandu, care cere implicarea cetățenilor pentru a dona 100.000 de lei până la sfârșitul lunii noiembrie, pentru ca ”activitatea partidului să nu fie blocată”, este criticat de deputatul Partidului Democrat Sergiu Sîrbu.

”Regretăm acest apel manipulator care, se vede, are drept scop victimizarea artificială a acestui partid care merge într-un PAS cu minciuna! Probabil e foarte grav la ei dacă au ajuns să colecteze bani prin așa metode, să jecmănească cetățenii”, a scris Sergiu Sîrbu, într-o postare pe Facebook.

Sîrbu le recomandă juriștilor din PAS să nu încalce prevederile legale din Codul Electoral, privind finanțarea partidelor politice.

”Recomandăm juriștilor acestui partid să deschidă legea partidelor și să citească secțiunea despre finanțarea partidelor și să nu manipuleze cu prevederea din Codul electoral care se referă exclusiv la finanțarea concurenților electorali în perioada electorală și nu are nicio tangență cu activitatea zi de zi a unei formațiuni”, a precizat deputatul democrat.

Exponentul PD face trimitere la campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2016, atunci când PAS a ascuns donatorii reali ai formațiunii.
”Poate colegii din PAS vor să repete experiența din 2016 când au ascuns donatorii reali și făceau toate transferurile în fondul electoral direct din contul partidului? Dacă acesta este scopul, atunci așa nu va mai merge. Toți să fie egali în fața legii și declarați transparent donatorii să-i vadă lumea! De data aceasta niciun “Open Dialog” nu vă va ajuta, notează Sîrbu. ”Apropo, nu doriți să răspundeți societății când aveți de gând să întoarceți la bugetul de stat cei 100 mii de lei încasați ilegal în campania din 2016?!”, conchide deputatul democrat.

Autor: actual.md
08.11.2018 Actual
499
0

Comentarii 2

  • Denis:

    Maia Sandu are bani si foloseste aceasta metoda pentru a se victimiza.

    08.11.2018 22:14
  • Petru:

    Sarbu, un transfug de epoca, face observatii partiului PAS la un capitol, pe care PDM il incalca cu anii. Unica sursa de finantare a PAS-ului sunt cotiyatiile si donatiile. Cine nu crede, sa verifice. Aceasta practica a donatiilor este o norma democratica si ea va continua, indiferent de precoparile publice ale formatiunii. De ce? Fiindca lumea doreste debordarea o data si pentru totdeauna a trasnfigilor politici, a oligarhilor si hotilor si tragerea lor neamanata la raspundere. Si asta se va intampla, orice ar debita Sarbu si compania lui, deoarece si batrina doamna Europa a inteles ce fel de regim domneste in Moldova. Iar cu verificarile inantarii partidelor PD, PSRM si altora le planificam pentru mai traziu.

    09.11.2018 10:20