Sursa imagine: soulofthegarden.com

Cetățenii moldoveni vor putea călători în Turcia cu buletinul de identitate

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi proiectul de lege privind ratificarea Protocolului între Guvernul Republicii Moldova și cel al Turciei de modificare a Acordului privind abolirea reciprocă a vizelor, încheiat la Ankara la 1 noiembrie 2012. Modificările operate oferă cetățenilor ambelor state posibilitatea de a călători reciproc în baza buletinelor de identitate.

Actualitatea Protocolului, semnat la Chișinău la 17 octombrie 2018, este determinată de dorința ambelor state privind intensificarea relațiilor de colaborare dintre Republica Moldova și Turcia, inclusiv în scopul facilitării călătoriilor reciproce în baza actelor de identitate interne, notează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Călătoriile reciproce în baza buletinelor de identitate nu acordă dreptul la muncă.
 
Potrivit MAEIE, facilitarea condițiilor de călătorie a cetățenilor celor două state în baza actelor de identitate interne, reprezintă o dovadă vizibilă a preocupării autorităților ambelor state vis-avis de realizarea dreptului la libera circulație a cetățenilor lor.
 
Persoanele care doresc să între pe teritoriul Turciei cu scopul de a munci, de a exercita o profesie sau la studii, precum și cele care doresc să stea o perioadă mai mare de 90 de zile sunt obligate să obțină o viză de călătorie.
Autor: Moldpres
08.11.2018 Actual
485
0

Comentarii 0