Sursa imagine: digi24.ro

Avion cu 48 de persoane la bord, la un pas de o tragedie de proporții

Un avion Flybe, la bordul căruia se aflau 48 de persoane, a fost la un pas de o tragedie de proporții, după ce o greșeală introdusă în sistemul de autopilot a făcut ca aeronava să cadă în gol, la scurt timp după ce decolase de pe Aeroportul din Belfast. Incidentul a avut loc pe 11 ianuarie, însă abia acum autoritățile au descoperit de ce zborul a fost la doar 13 secunde de o tragedie.

Avionul s-a înclinat atât de mult încât cei aflați la bord spun că puteau vedea pământul. Aeronava a intrat în picaj și a fost la un pas să se prăbușească și se afla la doar 280 de metri de pământ când pilotul a reușit să preia controlul.
 
Avionul Flybe abia decolase și urcase până la 450 de metri în aer când a apărut eroarea de autopilot. Aeronava a intrat în picaj cu o viteză de 21 de metri pe secundă. De vină pentru ceea ce putea fi un incident major este o greșeală în setările autopilotului, care fusese setat pe altitudine 0. Doar 13 secunde mai lipseau pentru ca avionul să se prăbușească, însă pilotul a reușit să dezactiveze autopilotul și să preia manual controlul.
 
Aeronava și-a continuat apoi zborul spre Aeroportul din Glasgow, unde a aterizat în siguranță.
 
Echipa de investigație a concluzionat că echipajul de zbor nu a efectuat corect setările sistemului de autopilot, folosit pentru controlarea automată a avioanelor.
 
Compania Flybe a anunțat că a luat mai multe măsuri pentru prevenirea unor astfel de incidente pe viitor, între care revizuirea antrenamentelor de zbor în simulatoare și actualizarea listei de verificări făcute înaintea zborurilor.
Autor: Digi24.ro
08.11.2018 Actual
446
0

Comentarii 0