Sursa imagine: sputnik.md

Proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul 2019, pe agenda Guvernului

Proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul viitor urmează să fie examinat şi aprobat astăzi, 8 noiembrie, de către membrii Cabinetului de miniştri. Pentru anul 2019 în bugetul de stat sunt prevăzute venituri în valoare de 42 de miliarde de lei, în creştere cu 13,3% în raport cu anul curent. Cheltuielile vor depăşi veniturile cu aproape şase miliarde de lei, deficitul bugetar înscriindu-se în parametrii negociaţi cu Fondul Monetar Internaţional (FMI). Informaţiile au fost oferite de către Ion Chicu, secretar de stat la Ministerul Finanţelor, în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la Radio Moldova.

„Avem elaborat proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul 2019, am avut o mică reţinere legată de necesitatea promovării Legii salarizării, dar şi reformele ce au fost efectuate în sectorul central, la nivel central. Pentru anul viitor, la bugetul de stat sunt prevăzute venituri în valoare de 42 de miliarde de lei, cu 4,8 miliarde mai mult decât în 2018, o creştere de 13,3%. La cheltuieli vom avea 47 de miliarde 664 de lei – cu şase miliarde mai mult decât în 2018, adică 14,4%. Ne încadrăm în limita deficitului bugetar coordonat cu FMI. De altfel, şi aceşti parametri cu privire la venituri şi cheltuieli sunt coordonaţi cu FMI. 14,4%  creştere a cheltuielilor în sectorul public nu influenţează inflaţia”, a declarat Ion Chicu.
 
Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor a precizat că mijloacele financiare vor fi repartizate conform priorităţilor, cei mai mulți bani fiind alocați pentru domeniul social și infrastructură. Potrivit lui Ion Chicu, proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul 2019 prevede alocări în valoare de 15 miliarde de lei pentru implementarea noii Legi a salarizării.
 
După aprobarea proiectului de către Executiv, Bugetul de Stat urmează să fie dezbătut și adoptat de Parlament.  
Autor: trm.md
08.11.2018 Actual
401
0

Comentarii 0