Sursa imagine: border.gov.md

30 de polițiști de frontieră au învățat tehnici moderne de intervenție și autoapărare

Timp de două săptămâni, 30 de poliţişti de frontieră au învăţat procedee de autoapărare şi imobilizare a infractorilor de la sensei-ul Victor Panasiuc, deţinătorul celui de-al 7-lea dan în karate-do, stilul Goju-Ryu. Cursul de instruire s-a petrecut în incinta Clubului Sportiv Central ”Dinamo” al MAI.

Lecţiile de karate vin în concordanță cu necesitățile moderne de intervenție ce au ca obiectiv o serie de măsuri care aplicate corect asigură nu doar posibilități fizice redutabile, dar și cele morale, intelectuale, primordiale.
 
"Scopul acestui seminar este de a îmbunătăţi capacitățile profesionale ale angajaților din sistemul Afacerilor Interne. În primul rând, vorbim despre comportamentul civilizat pe stradă. Avem în vedere abilitatea de a găsi limbaj comun cu diferite persoane. Pentru asta, angajatul trebuie să fie pregătit spiritual", a declarat Victor Panasiuc, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Goju-Ryu.
 
Cursul de instruire s-a încheiat ieri, 6 noiembrie curent, cu tradiționala formalitate de felicitare a participanților. Mentorul Igor Mancoș le-a mulțumit pentru implicare, responsabilitate și tenacitatea de care au dat dovadă, fapt ce oferă o perseverență motivată și importanță timpului.
 
Goju-ryu este un stil străvechi de karate care îşi are originea de pe insula japoneză Okinawa. Acest stil de luptă foloseşte energia internă a omului. La baza karate Goju-ryu se află tehnica luptei corp la corp. Astfel, Goju-ryu poate fi aplicat în spaţii restrânse (ascensor, transport, mulţime).
Autor: HotNews
Sursa: border.gov.md
07.11.2018 Actual
418
0

Comentarii 0