Sursa imagine: ipn.md

„Apă-Canal Chișinău” a reabilitat peste un kilometru de rețele de canalizare

Întreprinderea „Apă-Canal Chișinău” anunță, într-un comunicat de presă, că a reabilitat peste un kilometru de rețele de canalizare din cele circa șapte kilometri care urmează să trează prin acest proces în cadrul programului finanțat din sursele BERD, BEI și din grantul Uniunii Europene, transmite IPN.

Au fost efectuate lucrări de pozare a colectorului menajer în perimetrul străzilor Ion Pruncul, Sfântul Andrei, Sfatul Ţării, fiind montați aproape 500 de metri de colector cu diametrul de 400 mm și 135 mm. Au fost duse la bun sfârșit și lucrările din strada București, iar pe str. Sfatul Țării, între str. Anton Corobceanu şi Sciusev, au fost încheiate lucrările de pozare a colectorului principal.
 
Furnizorul de apă anunță că în următoarea etapă urmează să modernizeze aproximativ 1,1 km de conducte de apă din polietilenă, cu diametrul cuprins între 25 mm și 250 mm, precum și mai multe branșamente ce alimentează blocurile de locuit din strada Albișoara, Ismail, pe un tronson de 650 m.
 
Pe strada Gheorghe Asachi va fi schimbat apeductul şi branșamentele pe un tronson de 520 de metri. Noua rețea va fi din fontă ductilă şi din polietilenă. Lucrările planificate presupun renovarea completă a rețelelor de alimentare cu apă, care nu au fost modernizate de mai bine de zeci de ani, având un grad înalt de uzură.
Autor: IPN
06.11.2018 Actual
389
0

Comentarii 0