Sursa imagine: INP

S-a pornit beat cu autobuzul la Dubăsari după angajații unei uzine

Inspectorii de patrulare implicaţi la menținerea circulației rutiere pe strada Milescu Spătarul din Chișinău au stopat șoferul unui autobuz de pe ruta Chișinău-Dubăsari.

În timpul verificării actelor șoferului, polițiștii de patrulare au simțit un miros specific alcoolului. Fiind supus testului alcoolscopic au constatat că șoferul avea 0,18 mg/l în aerul expirat. Astfel, acesta a fost înlăturat de la volanul autocarului, fiindu-i întocmit proces-verbal.
 
Potrivit INP, șoferul în vârstă de 51 ani se îndrepta spre orașul Dubăsari pentru a lua angajații unei uzine.
 
Conform legislației, conducerea unui mijloc de transport în stare de ebrietate alcoolică medie se sancționează cu o amendă de până la 25.000 lei, cu privarea dreptului de a conduce vehicule pe un termen de la 2 la 3 ani. Cei avansat, se pedepsește cu amendă de până la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată cu privarea dreptului de a conduce vehicule pe un termen de la 3 la 5 ani.
 
INP reamintește șoferilor că începând cu 14 decembrie 2018, șoferii prinși în stare de ebrietate la volanul mașinii vor rămâne fără permis de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de conducere pe perioada examinării cauzei în instanță.
Autor: HotNews
06.11.2018 Actual
484
0

Comentarii 0