Sursa imagine: moldova24.info

Stefan Fule recomanda politicienilor moldoveni să formeze un guvern Pro-Moldova

Fostul comisar european pentru Extindere și Politică de Vecinătate, Štefan Füle, le recomanda forțelor politice de la Chișinău să opteze pentru o guvernare Pro-Moldova. Sfaturile au fost date încă în 2015.

”Trebuie să fie un guvern PRO-Moldova, PRO-reformă și PRO-implementarea Acordului de Asociere. Dacă guvernul nou va fi bazat pe aceste trei PRO-uri, atunci eu personal voi fi foarte fericit, iar noi nu vom pierde Moldova”, a spus fostul comisar, în cadrul unui seminar organizat în 2015 de Adunarea Parlamentară a NATO.

Amintim că liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a declarat că formațiunea pe care o conduce se va defini mai categoric drept un partid ”Pro-Moldova”. Plahotniuc a mai spus că PDM va acționa pentru toți moldovenii, cu o agendă care va avea ca principale puncte problemele oamenilor.

”În 27 de ani de la independență noastră, partidele in Republica Moldova s-au creat și s-au dezvoltat pe teme geopolitice, iar oamenilor li s-a indus permanent ideea că problemele țării se rezolvă dacă ești pro-european, pro-rus, pro-american, unionist și așa mai departe. A fost creată falsa senzație că de viitorul Moldovei are grijă cineva din exteriorul țării. Toate aceste poziționări arată că, în realitate, politicienii s-au îndepărtat de oameni și de problemele lor, s-au ascuns după tema geopolitică, din cauza incapacității de a face acțiuni și de a înregistra rezultate pe intern”, a declarat Vad Plahotniuc.

 

Autor: moldova24.info
06.11.2018 Actual
442
0

Comentarii 3

 • Vadim:

  Partidele politice se ascund după tema geopolitică fiindcă nu au programe serioase pentru Moldova și realizări clare pentru oameni. Aceste partide s-au îndepărtat de cetățeni și nu lucrează așa cum ar trebui pentru ei. De asta Pro-Moldova este viziunea ideală !

  06.11.2018 15:03
 • Serafim:

  Asta si incearca PDM sa faca dar restu cauta sa sistruga tara!

  06.11.2018 16:46
 • Vasile:

  Ar fi bine ca toti sa isi doreasca calea pro-Moldova , insa unora nu le convine , odata ce ei trebuie sa renunte la finantarile partenerilor din extern si la interesele personale! Niciodata cei din opozitie , nu vor pune interesele tarii , mai presus ca cele personale!

  06.11.2018 17:11