Sursa imagine: presedinte.md

Dodon și separatistul Krasnoselski vor avea o întrevedere până la sfârșitul anului

Preşedintele Igor Dodon şi liderul separatist al Transnistriei, Vadim Krasnoselski, vor avea o întrevedere până la sfârşitul anului. Despre aceasta Igor Dodon a comunicat luni, în cadrul unei conferinţe de presă la Chişinău, la care a făcut bilanţul vizitei sale de săptămâna trecută la Moscova.

„În cadrul vizitei la Moscova, am discutat problema reglementării transnistrene şi cu președintele Vladimir Putin, și cu reprezentantul său special, viceprim-ministrul Dmitri Kozak. Trebuie remarcat faptul că noul reprezentant special a fost numit de președintele Federației Ruse nu „în problemele Transnistriei”, așa cum a fost înainte, ci „pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Republica Moldova”, a spus Dodon.
 
El a menționat că întâlnirea cu Krasnoselski va avea loc până la sfârșitul anului, „așa cum s-a planificat în timpul întâlnirii anterioare din septembrie”.
 
Dodon și separatistul Krasnoselski au avut patru întâlniri timp de doi ani. Imediat după ce au fost aleși, la începutul lunii ianuarie 2017, ei s-au întâlnit la Bender. Următoarea întrevedere a fost în aprilie. După o pauză de un an, liderii de pe cele două maluri ale Nistrului s-au întâlnit din nou în aprilie 2018 la Bender. O altă întâlnire a avut loc în luna septembrie la reședința președintelui Republicii Moldova la Condriţa.
 
În decembrie, se vor împlini doi ani de când Igor Dodon și Vadim Krasnoselski au preluat mandatul.
Autor: Infotag
05.11.2018 Actual
430
0

Comentarii 1

  • Solon:

    E si timpul Se aproie alegerile parlamentare Dar in RMN se afla cam circa 30 la suta din posibile voturi ce ar inclina balana in faboarea unor centre geopolitice...

    05.11.2018 19:48