Sursa imagine: anp.gov.md

Ce s-a întâmplat în penitenciarele moldovenești în decurs de o săptămână

Săptămâna trecută, în penitenciare a fost înregistrat un număr de 7117 persoane, 58 - persoane eliberate, 1 persoană decedată, 54 - reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală,  1001 - încadrate benevol în câmpul muncii. Patru persoane au fost transferate din Federația Rusă, fiind plasate în Penitenciarul nr.13-Chișinău.

Potrivit planului activităților de educație și asistență psiho-socială, persoanele deținute au beneficiat de 250 ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de 2084 persoane.
 
De asemenea, în activitatea Direcției medicale, la spitalul penitenciar Pruncul, pe motiv de sănătate au fost internați și au beneficiat de asistență medicală 35 deținuți, totodată fiind efectuate 9 apeluri la 112, pentru asistență medicală de urgență.
 
În scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de control și trecere, angajații sistemului penitenciar au depistat: 1 pastilă cu inscripția B-8, câteva pastile cu inscripția „Pregabalin-Rihter”, 3 litri alcool, mai multe accesorii și 240 de lei.  Persoanele civile reținute au fost predate organelor de poliție.
 
În perioada de referință, secția achiziții publice a perfectat 3 contracte privind achiziționarea utilajelor pentru sisteme de încălzire, pompe de reţea, cazane pe combustibil solid, cu SRL „Enelconstruct”, SRL „Ecosanteh”, SRL „Elpo”, în valoare de 839 093,60, inclusiv TVA. De asemenea, a fost încheiat un contract cu SRL „Triumf-Motiv”, în valoare de 165 732,00 lei, inclusiv TVA privind achiziționarea materialelor stomatologice, 2 contracte cu SRL „Izvorul-Cucului” și  ÎCS „Cristina Mold-Rom Simpex”  privind achiziționarea încălțămintei de serviciu, în valoare de 553 944,00, inclusiv TVA.
Autor: HotNews
05.11.2018 Actual
422
0

Comentarii 0