Sursa imagine: hepta.ro

Trump susţine că încearcă mereu să spună adevărul, în pofida criticilor din partea presei

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că încearcă mereu să spună adevărul, atunci când poate, deşi presa şi oponenţii l-a acuzat de mai multe ori pe liderul de la Casă Albă că minte şi distorsionează adevărul, relatează postul BBC, citând ABC News.

"Chiar încerc. Mereu vreau să spun adevărul. Atunci când pot, spun adevărul", a afirmat preşedintele într-un interviu pentru postul ABC News.
 
Încă de la începutul preşedinţiei sale, o serie de instituiţii media, inclusiv New York Times, Washington Post şi Politifact, au relatat în repetate rânduri despre presupuse minciuni ori afirmaţii înşelătoare ale liderului de la Casa Albă.
 
Politifact, un proiect al Institutului Poynter, a strâns până acum 11 pagini de presupuse afirmaţii false ale lui Trump, pe teme precum ingerinţele electorale ruse, contribuţiile statelor europene la NATO, imigraţie, ori numărul spectatorilor la ceremonia de inaugurare a preşedinţiei sale.
 
Preşedintele republican a fost criticat inclusiv de unii lideri conservatori în legătură cu unele afirmaţii discutabile.
 
Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, l-a contrazis pe Donald Trump în legătura cu iniţiativa acestuia de eliminare a dreptul obţinerii cetăţeniei americane prin naştere de către copiii imigranţilor aflaţi în ilegalitate. "Dreptul la cetăţenie prin naştere nu poate fi eliminat prin ordonanţă executivă", a declarat Paul Ryan.
 
Pe de altă parte, Trump acuză presa, în mod regulat, că prezintă distorsionat activitatea administraţiei sale.
 
Potrivit unui sondaj realizat recent de NPR/PBS/Marist, 42% din americani cu drept de vot consideră că Trump este de vină pentru declinul nivelului comportamentului civilizat între republicani şi democraţi.
 
Mai mult, sondajul indică faptul că aproape 80% din americani cu drept de vot susţin că sunt îngrijoraţi că declinul nivelului comportamentului civilizat la Washington ar putea incita la violenţă şi acte de terorism.
Autor: Mediafax
02.11.2018 Actual
344
0

Comentarii 0