Sursa imagine: moldpres.md

Un spectacol de Victor Ion Popa va avea loc la Teatrul Național „Mihai Eminescu”

La Teatrul Național „Mihai Eminescu” va avea loc sâmbătă, 3 noiembrie, începând cu ora 18.00,  spectacolul „Take, Ianke și Cadâr” de Victor Ion Popa în regia lui Vitalie Rusu.

Potrivit organizatorilor, spectacolul readuce în scenă una dintre cele mai populare şi longevive piese clasice din dramaturgia românească, în care actorul are posibilitatea de a se descoperi, a se întrece pe sine însuşi. Un spectacol cu umor irezistibil despre trei bătrâni puşi mereu pe şotii, doi tineri îndrăgostiţi, multe mofturi de mahala în toată splendoarea lor, dar şi despre toleranţă, prietenie și compasiune.
 
În aceeași, la 18.30, la Teatrul Național „Eugene Ionescu” va fi prezentat spectacolul ”Arta conviețuirii” de Yasmina Reza în regia lui Petru Vutcărău. ,,Arta convieţuirii” este un spectacol montat după piesa ,,Zeul carnagiului” a scriitoarei Yasmina Reza. Subiectul central este frustrarea vieţii de cuplu. Totul începe în salonul familiei Vallon, unde soseşte cuplul Reille, al căror băiat l-a lăsat fără dinţii din faţă pe Bruno Vallon. Începutul conversaţiei dintre părinţi este diplomatic, se respectă normele sociale, dar totul degenerează într-o confruntare puternică, din care ies la suprafaţă toate nemulţumirile vieţii de cuplu.
 
Tot sâmbătă, la 11.00, la Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici” va fi jucat spectacolul ”Povestea inimii bune” de S. Radu (după I. Vodrajek), la Teatrul Municipal ”Guguță” – spectacolul ”Povestea porcului” de Ion Creangă și la 12.00, la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” – spectacolul ”Frumoasa adormită”  de Charles Perrault.
 
Duminică, 4 noiembrie, la ora 11.00, la Teatrul Republican de Păpuși „Licurici” va avea loc spectacolul  ”Cenușăreasa” de Frații Grimm, la Teatrul Municipal ”Guguță” – spectacolul ”Pasărea pre limba ei piere” de Ion Proca, la Centrul Cultural ”Odeon” – spectacolul  de animație ”Synopsis”, prezentat de Liga Roboților și la 12.00, la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” – spectacolul ”Frumoasa adormită” de Charles Perrault.
 
În aceeași zi, la 18.30, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va fi jucat spectacolul ”Iubirea la proști” de Francis Veber în regia lui M. Chris Nedeea din România. Potrivit organizatorilor, spectacolul este o comedie franceză, cu umor rafinat și replici explozive, unde situațiile absurde și confuziile amuzante se țin lanț, regizată de M. Chris Nedeea (România), după un text de Francis Veber – actor, dramaturg, regizor și scenarist francez contemporan. “Le diner de cons” (”Dineu cu proști”) – titlul original al piesei – a înregistrat în Franța un mare succes, atât pe scenă, cât și în transpunerea cinematografică din 1998, obținând trei premii Cesar. În 2010, ea a fost ecranizată și la Hollywood cu titlul de ”Dinner for Schmucks”.
Autor: Moldpres
02.11.2018 Actual
399
0

Comentarii 0