Sursa imagine: noi.md

Maia Sandu, între gafă sau prostie politică atunci când spune că majorarea salariilor trebuie anulată după alegeri

Maia Sandu trişează atunci când spune că statul nu dispune de bani pentru majorări de salarii și că după alegerile parlamentare acestea nu vor mai fi plătite. Declaraţia aparţine directorului de la Timpul, Silviu Tănase, şi se conţine într-un editorial publicat astăzi.

“Această declarație nu putea fi trecută ușor cu vederea. Vom explica de ce. Salariile bugetarilor se modifică prin legea salarizării. În momentul adoptării bugetului de stat, banii se bugetează în ordinea priorităților. Mai întâi, se bugetează cheltuielile indispensabile sau cele certe - care sunt salariile bugetarilor, pensiile etc. și, mai apoi, se bugetează celelalte cheltuieli. În cazul în care bugetul nu este suficient, se fac anumite reduceri, de cele mai dese ori din investiții capitale, dar nu și din salarii. În cei 27 de independență n-a fost nicio situație când în procesul de bugetare, în caz de insuficiență de bani, să fie micșorate salariile sau să „să nu fie plătite”, spune Silviu Tănase.

Editorialistul de la Timpul mai constată că Maia Sandu a manipulat audiența şi că adoptă un discurs politic deplasat.

“Nu pot decât să-mi exprim regretul că Maia Sandu a îmbrățișat stilul de comunicare al unor politicieni, care au pe creier o singură circumvoluțiune, pe care este scris doar un cuvânt „Plahotniuc”. O explicație universală pentru toate problemele și toate insuccesele. Dna Sandu trebuie să înțeleagă că în politică nu există „vaci sacre”, iar atitudinile critice în adresa politicienilor sunt o normalitate în lumea civilizată. În cazul în care ținta acestor atacuri este de a ne obliga să o lăudăm chiar și atunci când nu o merită, va avea mult de așteptat”, conchide Silviu Tănase.

Autor: Ion Vasilos
01.11.2018 Actual
484
0

Comentarii 3

 • timofei:

  este o proasta
  n-a stiu cum sa majoreze salarii, si nici n-a vrut sa le majoreze, cand era ministru - si fix in cur o sa o doara de salariile oamenilor daca o sa ajunga deputat!

  01.11.2018 15:22
 • Grigorie:

  MAia numa fute capu si mai mult nu poate face nimic ... soska

  01.11.2018 15:25
 • realist:

  Maia pur si simplu nu are idee cum s-a facut asa majorare. Pentru ce ne trebuie noua asa persoana, care nu poate sa faca majorari la salarii?

  01.11.2018 17:54