Sursa imagine: EPA

Agenda europeană a Republicii Moldova, discutată de Pavel Filip și Johannes Hahn

În marja reuniunii Grupului de bază al Conferinţei pe probleme de securitate de la Munchen, premierul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi, la Minsk, cu Johannes Hahn, Comisar european pentru Politica de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere. În cadrul întrevederii, s-a discutat despre realizarea reformelor în Republica Moldova, în contextul recomandărilor propuse de UE și a angajamentelor asumate de țara noastră în parcursul său european.

Premierul a subliniat importanța  continuării dialogului cu partenerii UE și comunicării inclusiv la nivel înalt, accentuând că autoritățile de la Chișinău rămân angajate în îndeplinirea agendei europene. „Vom continua reformele în justiție, economie, dar și în sectorul financiar-bancar”, a spus Pavel Filip.   

În alt context, premierul s-a referit și la viitoarele alegeri parlamentare. Pavel Filip a menționat că autoritățile de la Chișinău vor face tot ce este necesar ca acestea să fie libere și corecte, accentuând că scrutinul va fi monitorizat și de o echipă impunătoare de observatori internaționali.

Autor: Ion Vasilos
31.10.2018 Actual
407
0

Comentarii 2

  • Ivan:

    Dupa arestarile functionarilor corupti, dupa arestarea a citiva beneficiari ai miliardului si asa mai departe, vad ca UE are tot mai multa incredere in guvernarea de la Chisinau.

    31.10.2018 14:47
  • Andrian:

    Am observat asa o tendinta de fiecare data cind Nastase si Muia merg prin vacante in UE, guvernarea trebuie sa repare prosteala si denigrarea imaginii tarii ce o fac leprele astea.

    31.10.2018 15:50