Sursa imagine: Vokrugsveta.ru

Un grup de investitori germani va veni în primăvara 2019 la Chișinău. Pavel Filip, întrevedere cu președintele Comitetului de Est al Economiei Germane

Un grup de oameni de afaceri germani, interesați să investească în țara noastră, va veni în primăvara anului viitor în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut în timpul întrevederii cu premierul Pavel Filip, de către preşedintele Comitetului de Est al Economiei Germane, Wolfgang Büchele. Oficialul reprezintă Asociația companiilor germane care fac comerț cu Europa de Est. Întrevederea a avut loc la Minsk, în marja Grupului de bază la Conferința pe probleme de securitate de la Munchen.

Premierul a apreciat prezența investitorilor germani în economia Republicii Moldova – în prezent, în țara noastră sunt înregistrate peste 400 de întreprinderi cu capital german, cu o valoare a investițiilor în capitalul social de aproape 700 milioane de lei. Printre cele mai mari companii germane sunt Südzucker și Dräxlmaier.

„Faptul că vin investitori înseamnă că avem un climat investițional favorabil. Mi-aș dori să stabilim contacte directe, reciproc avantajoase, între asociațiile de business din țările noastre”, a spus Pavel Filip. Premierul s-a referit la reformele Guvernului pentru îmbunătățirea mediului de afaceri: reducerea instituțiilor cu funcții de control, reforma fiscală, modificarea Codului muncii și noua lege cu privire la achizițiile publice, care elimină birocrația și corupția din sector.

Prim-ministrul a încurajat oamenii de afaceri germani să investească în țara noastră - în sectorul agro - alimentar, al tehnologiei informației și comunicațiilor, energetic și bancar. „Credem că investitorii germani pot beneficia de cunoştinţele deja acumulate de forţa de muncă din Republica Moldova în aceste sectoare”, a spus Pavel Filip. Totodată, premierul l-a invitat pe Wolfgang Büchele să participe la Moldova Business Week, care va avea loc în luna noiembrie curent, la Chișinău.

Autor: SV
31.10.2018 Actual
506
0

Comentarii 3

 • timofei:

  oamenii fara interese politice vin sa ne ajute la dezvoltarea tarii!

  31.10.2018 14:19
 • Dima:

  Daca vin investitori, inseamna ca situatia s-a imbunatatit

  31.10.2018 14:41
 • Elena:

  Aceasta intilnire demonstreaza inca odata ca acest guvern este unul pro-european ceea ce demonstreaza ca andrei nastase cu maia naibesc, incercind sa ne creeze imaginea pd-stilor ca fiind un partind statalist si nu unul european.

  31.10.2018 15:08