Sursa imagine: trm.md

Relațiile moldo-belaruse în domeniul educației se vor intensifica

Un Acord privind cooperarea în domeniul educaţiei a fost semnat la Minsk de către ministra Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc şi omologul său belarus, Igor Karpenko. Evenimentul a avut loc în contextul vizitei de lucru în Republica Belarus a prim-ministrului Pavel Filip.

Scopul semnării și implementării Acordului este de a consolida și continua colaborarea pe aspecte ce vizează domeniul educației din perspectiva reformelor realizate în sistemele educaționale ale ambelor țări, precum și ale noilor documente de politici aprobate la nivel național și internațional.
 
Astfel, în temeiul Acordului, părțile vor realiza schimburi de burse de studii, vor coopera în domeniul învățământului preșcolar și a celui profesional tehnic, în scopul realizării schimbului de bune practici și a sporirii competențelor profesionale ale specialiștilor din diverse domenii.
 
De asemenea, documentul prevede susținerea cooperării directe dintre instituțiile de învățământ superior din ambele state, inclusiv prin elaborarea proiectelor comune în domeniile educației, științei și cercetării, participarea cadrelor didactice, elevilor și studenților la evenimente internaționale, seminare și conferințe științifice organizate în cele două țări, colaborarea în vederea schimbului de informații și acte normative cu referire la recunoașterea actelor de studii și a calificărilor etc.
 
Acordul a fost încheiat pentru o perioadă de cinci ani, cu posibilitatea prelungirii pentru încă cinci ani. 
Autor: HotNews.md
31.10.2018 Actual
424
0

Comentarii 2

  • timofei:

    ma bucur ca actuala guvernare colaboreaza cu absolut toti vecinii

    31.10.2018 13:44
  • Elena Pusneac:

    Imi place sa vad ca Moldova coopereaza cu alte state, a fost pus un scop bun cu cooperărea dintre instituțiile de învățământ superior moldo-belaruse.

    31.10.2018 14:31