Sursa imagine: mediafax.ro

Creștină condamnată la moarte pentru blasfemie, ACHITATĂ de Curtea Supremă din Pakistan

Asia Bibi, o femeie creştină din Pakistan, condamnată la moarte pentru blasfemie în anul 2010, a fost achitată miercuri de Curtea Supremă de la Islamabad, decizie criticată de lideri islamişti radicali şi care ar putea duce la izbucnirea de proteste violente, informează agenţia Associated Press.

Ea a fost acuzată de blasfemie în urma unei altercaţii în 2009, care a izbucnit după ce două femei de religie musulmană au refuzat să bea apă din recipientul folosit de o persoană creştină. Bibi a fost acuzată că l-ar insultat pe profetul Mahomed în cursul altercaţiei.
 
Subiectul blasfemiei este un subiect extrem de delicat în Pakistan, unde un simplu zvon de blasfemie poate provoca incidente violente şi chiar linşarea presupuşilor responsabili.
 
Salman Taseer, guvernatorul provinciei Punjab, care şi-a manifestat susţinerea pentru Bibi şi a criticat folosirea abuzivă a legilor privind blasfemia, a fost asasinat, în anul 2011, de una din gărzile sale de corp. Asasinul, executat prin spânzurare pentru crima comisă, este considerat un martir de către islamiştii radicali şi milioane de oameni au vizitat un altar ridicat pentru el în apropiere de Islamabad.
 
Autorităţile pakistaneze au sporit măsurile de securitate la bisericile din toată ţara.
 
La scurt timp după decizia Curţii Supreme, sute de protestatari s-au adunat la Karachi, Peshawar şi alte oraşe din Pakistan, şi au blocat temporar o şosea ce leagă localitatea Rawalpindi de capitala ţării, Islamabad.
Autor: Mediafax
31.10.2018 Actual
373
0

Comentarii 1

  • Ungureanu:

    Vai de capul nostru, dacă dintre acești musulmani ajung și pe la noi, în căutarea unui trai mai bun... Ei își bat joc de creștini, îi torturează și-i omoară, ia UE trebuie să le acorduri sprijin, dacă ajung pe teritoriul ei... Eu nu sunt de acord cu aceste decizii ale UE.

    31.10.2018 16:07