Sursa imagine: ipn.md

Un centru de sterilizare a câinilor vagabonzi, deschis la Chișinău

În capitală a fost deschis un centru de sterilizare a câinilor vagabonzi. Potrivit primarului interimar, Ruslan Codreanu, în următoarele șase luni urmează să fie sterilizați aproximativ 1000 de câini, transmite IPN.

Centrul are amenajat un cabinet veterinar. Câinii sterilizați vor primi îngrijire postoperatorie timp de  3-7 zile, după care vor fi eliberați. Capacitatea centrului este 50-70 de animale pe săptămână.
 
„Pentru anul viitor planificăm extinderea cabinetului veterinar, dotarea cu utilaje performante și crearea registrului electronic al animalelor”, a menționat primarul interimar. Ruslan Codreanu a făcut apel către cetățeni, voluntari și ONG-uri să se implice atât în procesul de sterilizare a animalelor, cât și în campaniile de informare vizavi de soluționarea problemei maidanezilor.
 
Șeful Regiei „Autosalubritate”, Eugen Axentiev, a precizat că, odată cu amenajarea Centrului, a fost creat și Serviciul de ecarisaj, dotat cu unitate specializată pentru prinderea și transportarea maidanezilor. În luna noiembrie, angajații Serviciului vor fi instruiți de către doi specialiști străini. La prinderea maidanezilor se vor folosi utilaje moderne, pe bază pneumatică.
 
Primul câine sterilizat în cadrul centrului va fi adus în curtea Primăriei, pentru pază. Potrivit lui Ruslan Codreanu, prin acest gest se dorește încurajarea cetățenilor de a adopta maidanezii care au fost deja sterilizați.
 
Investiția municipalității în deschiderea centrului pentru sterilizarea și îngrijirea câinilor maidanezi este de circa 400 de mii de lei, surse alocate din bugetul municipal.
Autor: IPN
31.10.2018 Actual
464
0

Comentarii 0