Sursa imagine: trm.md

După ce s-a opus modificării Constituției în Parlament, Maia Sandu se împotrivește referendumului pro-UE

După ce s-a opus includerii vectorului european în Constituție, liderul PAS, Maia Sandu, se declară împotriva organizării unui referendum pro-UE. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii Adevărul Live, realizată de publicaţia Adevărul. Motivul pentru care Maia Sandu a adoptat această poziţie este unul cel puţin straniu – iniţiativa referendumului aparţine PDM, formaţiune pe care Maia Sandu o detestă.

„Nu poți să vii să pui la discuții un astfel de subiect important, atunci când inițiatorul este o forță politică extrem de nepopulară”, a declarat Maia Sandu.

Poziţia obstrucţionistă a Maiei Sandu faţă de introducerea vectorului european în Constituţie a fost developată de liderul PL, Mihai Ghimpu, chiar în ziua în care acest subiect se discuta în Legislativ. Ghimpu a declarat atunci că liberalii și lLiberal-democrații au refuzat să susțină introducerea sintagmei ”integrare europeană” în Legea Supremă, după ce au consultat liderii PAS și PPDA.

„Am hotărât să consultăm şi partidele extraparlamentare, PAS şi PPDA, cum văd ele, care sunt mai active în susținerea cetățenilor. Ambele partide, PAS, PPDA, susțin poziția adoptată de noi, PL şi PLDM”, a declarat fruntaşul liberal.

Ulterior, cei opt deputați din fracțiunea PL și cinci din grupul PLDM au fugit din sală, după comuniști, ca să nu participe la vot.

Autor: timpul.md
30.10.2018 Actual
462
0

Comentarii 1

  • Spencer:

    Păi, dacă o finanșează Ablyazov, de unde ați vrut voi proeuropenism în Moldova?

    30.10.2018 21:46