Sursa imagine: ipn.md

Strigător la cer! Din ce cauză va fi judecat un polițist de patrulare

Un polițist de patrulare, care acum un an a urcat beat la volan și a comis un accident rutier, soldat cu decesul unui pasager, va compărea pe banca acuzaților. Procuratura municipiului Chișinău a finalizat urmărirea penală și a expediat dosarul în judecată, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, în luna iunie a anului trecut, polițistul a urcat în stare de ebrietate la volanul unui automobil în care mai erau doi pasageri. În timp ce se deplasa din direcția satului Chetrosu, raionul Anenii Noi, în direcția capitalei, a pierdut controlul volanului și a tamponat lateral o altă mașină. În consecință, ambele autoturisme au fost avariate, iar unul dintre pasagerii polițistului, militar în cadrul Ministerului Apărării în vârstă de 26 de ani, a decedat. Pentru a scăpa de pedeapsă, până la sosirea la fața locului a grupului de cercetare, polițistul a mutat cadavrul pasagerului la volan, încercând să inducă în eroare oamenii legii.
 
O expertiză ADN, efectuată în România, a arătat că anume polițistul se afla la volanul mașinii. La demersul procurorului, acesta a fost plasat în arest, iar dacă vina lui va fi demonstrată, riscă închisoare de la 4 la 8 ani, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 4 la 5 ani. Procurorii examinează și urmează să dea calificare și acțiunilor altor persoane care au contribuit la ascunderea adevărului pe acest caz.
Autor: IPN
30.10.2018 Actual
1155
0

Comentarii 0