Sursa imagine: evenimentul.md

Maia Sandu spune că nu va achita majorările salariale, dacă ajunge la putere

Statul nu dispune de bani pentru majorări de salarii și după alegerile parlamentare acestea nu vor mai fi plătite. Declarația a fost făcută de către liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, la emisiunea ”Adevărul Live Moldova”.

Sandu mai spune că pentru a oferi salariile majorate, guvernarea ar trebuie să aibă relații bune cu partenerii externi, care să contribuie financiar la aceste plăți. Mai mult, liderul PAS a dat de înțeles că dacă vine a putere, nu intenționează să plătească majorările anunțate de democrați.

”Aceste salarii ar putea fi achitate până la alegeri. După alegeri acest lucru nu va mai fi posibil”, a spus Sandu.

Amintim că reforma sistemului salarial din sectorul public a fost anunțată de către liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Acesta a spus că aproximativ 150 de mii de angajați plătiți de la buget vor primi majorări considerabile. Cele mai mari creșteri ale retribuției muncii le vor avea categoriile de bugetari care în prezent au cele mai mici salarii. Premierul Pavel Filip a venit cu exemple concrete în acest sens. Astfel, dacă o dădacă din grădinițe primea până acum în jur de 1450 de lei, după 1 decembrie, salariul acesteia va crește cu 109%, adică va fi de peste 3000 de lei lunar. De asemenea, nu vor mai exista salarii mai mici de 2000 de lei.

Autor: evenimentul.md
30.10.2018 Actual
460
0

Comentarii 2

  • Dorian:

    Asta ea așa își face loc pentru alegeri. Haha. Ce proastă mai ești, dragă Maia, dacă tu crezi că în așa caz cineva te va vota. mai spune că o să mai închizi șo vreo două școli.

    30.10.2018 09:56
  • Spencer:

    D-apoi de unde a crezut lumea că Maia Sandu are să-i ajute cu ceva? Totul are să se ducă pe apa sâmbetei, dacă vine Maia la putere.

    30.10.2018 14:09