Sursa imagine: moldpres.md

Agenții economici vor fi obligați să izoleze șantierele în construcții cu plasă de protecție

Agenții economici care au șantiere în lucru în capitală urmează să le izoleze cu plasă de protecție. Decizia a fost luată pentru a evita răspândirea prafului pe străzi, în zonele publice și cele rezidențiale. Despre aceasta au raportat ieri pretorii de sector, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Noile reguli au fost prezentate constructorilor chiar de către reprezentanții preturilor, care au vizitat săptămâna trecută șantierele în lucru din capitală. Astfel, în sectorul Centru au fost informați 21 de agenți economici, la Ciocana – 15 și la Buiucani – 18. În următoarele zile, responsabilii vor verifica dacă agenții economici s-au conformat cerințelor impuse de municipalitate.
 
Acum o săptămână, Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a solicitat ca în actele permisive în construcții să fie indicată obligativitatea acoperirii șantierelor cu plasă de protecție.
 
Anterior, Primăria municipiului Chișinău a mai cerut companiilor de construcții să spele autovehiculele care ies de pe șantiere pentru a evitarea răspândirea deșeurilor din construcții pe străzi. Potrivit Primăriei, agenții economici s-au conformat acestei reguli.
Autor: Moldpres
30.10.2018 Actual
421
0

Comentarii 0