Sursa imagine: viva.ro

Cum alegi parfumul care ți se potrivește

Ai câteva parfumuri preferate, însă nu știi care ți se potrivește? Dacă te întrebi cum recunoști aroma potrivită pentru tine, citește sfaturile de mai jos!

Fiecare parfum este compus din „note' diferite care determină mirosul general. Aceste note constau în trei straturi diferite, numite note de bază, de mijloc și de vârf și toate lucrează împreună pentru a crea un miros specific.

Fii atentă la concentrație  

Parfumurile au patru niveluri diferite de concentrații. Pe măsură ce concentrația este mai mare, prețul devine și el mai mare dar, în acest caz, parfumurile au un miros mai puternic, care durează mai mult.

Cea mai mare concentrație este indicată pe sticlele pe care scrie „parfum" sau „perfume". În acest caz mireasma va dura toată ziua, cu o singură aplicare la încheieturi sau în puncte de puls.

Următorul nivel este „eau de parfum" care, de obicei, durează aproximativ șase ore după aplicare.

Cel de-al treilea nivel este numit „eau de toilette" și este de obicei o variantă accesibilă. În mod obișnuit este nevoie de mai multe aplicări pe parcursul zilei pentru ca aroma să dureze.

A patra și cea mai mică concentrație de parfum se găsește în „eau de cologne", care durează aproximativ două ore de la pulverizare.

Cum testezi parfumul

Ai ales deja un parfum, însă înainte de a-l cumpăra, probează-l și pe piele. Pentru că ph-ul acesteia poate schimba aroma finală a parfumului. Este o idee bună să pulverizezi o cantitate mică pe încheieturi, să așteptați câteva zeci de minute și apoi să miroși.

Folosești un parfum scump, însă nu rezistă atât de mult pe cât ți-ai dori? Probabil că faci și tu aceste greșeli. Experții au dezvăluit cum se folosește corect parfumul și care sunt cele mai bune zone pentru ca mirosul să persiste o zi întreagă. Așa îl folosești corect.

Autor: clickpentrufemei.ro
Sursa: viva.ro
30.10.2018 Caleidoscop
1593
0

Comentarii 0