Sursa imagine: Ziarul National

DOC // Ministra Silvia Radu a semnat un ORDIN care-l vizează pe directorul Spitalului Clinic Municipal nr. 1 din Chișinău: „Voi lua cele mai ASPRE măsuri”

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, cere verificarea activității conducerii Spitalului Clinic Municipal nr. 1 din Chișinău, în frunte cu Iurie Dondiuc, după ce mai mulți pacienți și angajați ai instituției au reclamat diferite neregului.

„Am semnat ordinul pentru Constituirea unei comisii de Control care să verifice activitatea conduceri spitalului nr. 1 din Chișinău. Am primit foarte multe plângeri atât de la pacienți, cât și de la personalul medical care activează în cadrul spitalului. Plângerile vizează fapte de netolerat și sunt acuzații grave. Dacă toate acestea se vor adeveri în urma controlului, atunci voi lua cele mai aspre măsuri”, spune Silvia Radu.

Aceasta a precizat că „cine nu respectă pacienții, cine nu respectă procedurile, personalul medical, înseamnă că nu are ce să caute în sistemul medical”.

Anterior, și primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a dispus efectuarea unei anchete care vizează acțiunile conducerii spitalului. Acesta a făcut referire la o scrisoare primită de la medicii instituției, care se plâng că ar fi intimidați de conducerea instituției medicale.

De menționat că directorul spitalului, Iurie Dondiuc, a fost demis anterior de primarul interimar Silvia Radu, însă instanța de judecată l-a restabilit în funcție.

Autor: ziarulnational.md
29.10.2018 Actual
331
0

Comentarii 2

  • Elena:

    Dacă tot exsită multe plângeri era nevoie de un control și să fie trași la răspundere cei care nu lucrează în conformitate cu regulamentul. Apoi mai zice opoziția că Silvia Radu nu va face modificări, poftim chiar un control potrivit!

    29.10.2018 14:46
  • Ion:

    Stiam eu ca Silvia va face o ordine buna , cit va fi la Minister si ii va da afara pe cei care deja de ani de zile , primesc salarii de la stat , dar nu fac nimic bun!

    29.10.2018 17:42