Sursa imagine: anp.gov.md

Ce s-a întâmplat în penitenciarele moldovenești în decurs de o săptămână

Săptămâna trecută, în penitenciare a fost înregistrat un număr de 7125 persoane, 71 - persoane eliberate, 1 persoană decedată, 79 - reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală,  981 - încadrate benevol în câmpul muncii. Patru persoane au fost transferate din Federația Rusă, fiind plasate în Penitenciarul nr.13-Chișinău.

Potrivit planului activităților de educație și asistență psiho-socială, persoanele deținute au beneficiat de 238 ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de 2143 persoane.
 
De asemenea, în activitatea Direcției medicale, la spitalul penitenciar Pruncul, pe motiv de sănătate au fost internați și au beneficiat de asistență medicală 31 deținuți. În legătură cu efectuarea investigațiilor suplimentare, din cont propriu, în cadrul instituțiilor medicale ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au fost escortați 9 pacienți, totodată fiind efectuate 2 apeluri la 112, pentru asistență medicală de urgență.
 
În scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de control și trecere, angajații sistemului penitenciar au depistat: 3 pachete cu substanță de proveniență necunoscută, presupusă a fi narcotice, 4 litri alcool, mai multe accesorii și 50 de lei.  Persoanele civile reținute au fost predate organelor de poliție.
Autor: HotNews
29.10.2018 Actual
399
0

Comentarii 0