Sursa imagine: moldpres.md

La Zaim se desfășoară Festivalul „Copăcel”

Zeci de producători agricoli participă astăzi la cea de-a patra ediţie a Festivalului "Copăcel", desfăşurat în satul Zaim, raionul Căuşeni.

La eveniment sunt prezentate diferite soiuri de material săditor bacifer, viticol, de plante decorative, de florărit şi material semincer, inclusiv legumicol din Zaim, precum şi din alte localităţi ale raionului.
 
Festivalul, organizat de administraţia locală, având ca partener Direcția raională agricultură și alimentație, este binevenit pentru promovarea materialului săditor autohton, apreciat bine în raion, în ţară şi peste hotarele ţării. „Puieţii din Zaim sunt bine cunoscuţi în Polonia, Ungaria, România, Ucraina, unde  au contribuit la majorarea suprafeţelor de plantaţii pomicole cu soiuri rezistente la boli, geruri, temperaturi joase şi înalte şi soiuri solicitate pe piaţa externă”, a precizat pentru MOLDPRES Sergiu Gogu, vicepreşedinte al raionului Căuşeni.
 
„Avem parte de timp frumos, ceea ce este perfect pentru desfăşurarea acestui festival, care a ajuns deja un brand, de care ne mândrim mult”, a menţionat Ion Veste, primarul satului Zaim.
 
Anual în pepinierele din satul Zaim se produc peste un milion 500 mii de puieţi, care sunt comercializaţi  pe întreg teritoriul ţării şi peste hotare.
Autor: Moldpres
28.10.2018 Actual
626
0

Comentarii 0