Sursa imagine: epa.eu

Premierul Cehiei asemănă Europa cu „satul lui Asterix şi Obelix”

Europa ''este ca satul lui Asterix şi Obelix'' care trebuie ''apărat la frontierele sale naturale'', a declarat sâmbătă premierul ceh Andrej Babis, referitor la migranţi, în timpul unei vizite alături de preşedintele francez Emmanuel Macron la un muzeu din Praga, relatează AFP.

Andrej Babis a reamintit refuzul Cehiei de a găzdui migranţi, cu excepţia celor cu un contract de muncă. Cu toate acestea, el s-a declarat gata să contribuie la protejarea frontierelor Europei, despre care Emmanuel Macron a afirmat că este "un pas înainte".
 
"Republica Cehă are una dintre cele mai mici rate de şomaj din Europa", a spus Babis în limba franceză. "Toţi cei care vin în Cehia au un contract de muncă. Trebuie să puneţi în aplicare acelaşi sistem în Europa", a mai spus şeful guvernului ceh.
 
"Întotdeauna am spus, este ca satul lui Asterix şi Obelix, satul galez. Europa trebuie apărată la frontierele sale naturale", a spus el după o plimbare pe podul Carol cu preşedintele francez.
 
"Suntem gata să creştem efortul nostru de solidaritate, să trimitem soldaţi, poliţişti, bani şi ne vom intensifica participarea", a mai spus el.
 
Declarându-se "un mare prieten al Franţei", unde şi-a petrecut o mare parte din copilărie, Andrej Babis a afirmat că intenţionează să se retragă acolo la bătrâneţe.
 
La sfârşitul turneului său de două zile în Slovacia şi Cehia, Emmanuel Macron le-a declarat jurnaliştilor că în ceea ce priveşte problema migranţilor, "lucrurile merg înainte". "Cred că conceptul de solidaritate obligatorie este un concept bun şi sper că vom avea rezultate", a declarat Macron.
Autor: Agerpres
28.10.2018 Actual
685
0

Comentarii 0