Sursa imagine: ziarulderoman.ro

Fostul șef al Asociației „Lăstăraș”, arestat pentru 30 de zile

Fostul şef al Asociaţiei Obşteşti „Lăstăraş”, reţinut pentru corupţie de către ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de către Judecătoria Centru.

Fostul şef al Asociaţiei Obşteşti „Lăstăraş” este bănuit că ar fi colectat lunar de la părinţi peste jumătate de milion de lei. În urma percheziţiilor efectuate la domiciliul suspectului, mascaţii au identificat că familia sa deţine opt imobile, zece maşini, arme şi o şcoală privată. În timpul percheziţiilor, oamenii legii au găsit în casa acestuia peste jumătate de milion de lei, dar şi diferite arme. Mascaţii au descins şi în sediul asociaţiei, de unde au ridicat documente, contracte şi acte contabile ce urmează să fie examinate.
 
Ofiţerii CNA şi procurorii investighează modul în care mai mulţi părinţi, copiii cărora frecventează Grădiniţa nr.199 Lăstăraş, au fost obligaţi să achite sume între 1200 şi 1400 de lei lunar în fondul asociaţiei, pentru diferite activităţi.
 
Părinţii copiilor care frecventează grădiniţa spun că la început plăteau lunar câte 1200 de lei, ulterior suma a crescut până la 1400. Ei spun că banii erau colectaţi pentru diverse activităţi educative, multe dintre care nu au mai fost organizate.  
 
„În contract era stabilit exact pentru ce activităţi se achită aceşti bani, însă în contract era descrisă frumoasă situaţia, după care ulterior nu corespundea ceea ce era descris în contract cu ceea ce se presta”. „Noi când am venit la grădiniţă trebuia să fie engleza şi alte activităţi pentru copii, însă nu au mai fost, deşi ei spuneau că vor fi mai târziu. Am achitat o lună sau două. Noi nu puteam nici să ne transferăm într-o altă grupă, ne spuneau că nu sunt locuri”. „Pentru activităţi la copii: engleză, muzică, dansuri. Credeam că copiii au activităţi”. „Este o grădiniţă de stat, pur şi simplu se achita asociaţia pentru careva servicii suplimentare, engleză, bazin”, spun părinţii.
 
Administraţia grădiniţei susţine că asociaţia îşi desfăşura activitatea independent de cea a instituţiei preşcolare.
 
„Nu a fost nimic privatizat, a fost un contract de locaţiune, să-i spun aşa, cu Primăria oraşului Chişinău, unde asociaţia achita regulat această arendă, erau încasaţi banii prin buget, ei aveau programate trei ore în zi de a desfăşura aceste servicii adăugătoare”, a declarat Valentina Mocanu, metodistă la Grădiniţa „Lăstăraş”.
 
Fostul şef al Asociaţiei Obşteşti „Lăstăraş” a fost reţinut ieri de ofiţerii CNA. 
Autor: trm.md
26.10.2018 Actual
668
0

Comentarii 0