Sursa imagine: infotag.md

Moscova intenționează să simplifice procedura de obținere a cetățeniei ruse pentru locuitorii Moldovei și Ucrainei

Duma de Stat a Federaţiei Ruse a adoptat în prima lectură un proiect de lege care simplifică procedura de obţinere a cetăţeniei ruse pentru „concetăţenii de peste hotare”, în special pentru locuitorii Ucrainei, Transnistriei, Moldovei şi Ţărilor Baltice.

Potrivit presei ruse, preşedintele este cel care va stabili categoriile de străini care au dreptul să obţină cetăţenia Rusiei în mod simplificat. Proiectul de lege a fost elaborat de guvernul Federației Ruse pentru compatrioții care trăiesc „în țări cu condiții socio-politice și economice dificile, unde au loc conflicte armate și (sau) schimbarea regimului politic”.
 
„Acest lucru se referă nu numai la Ucraina, ci și la situația din Transnistria, Republica Moldova, republicile baltice, unde, la fel, are loc încălcarea în masă a drepturilor compatrioților noștri”, a declarat la şedinţa Dumei de Stat șeful Comitetului pentru Dezvoltarea Societății Civile, Serghei Gavrilov.
 
Proiectul de lege prevede, de asemenea, acordarea cetățeniei ruse în regim simplificat pentru participanții la programul de stat privind mutarea benevolă în Federația Rusă a compatrioților care trăiesc în străinătate şi care au primit permis de ședere temporară în Rusia sau viză de reşedinţă. Potrivit documentului, ei vor putea solicita acordarea cetățeniei ruse în regim simplificat inclusiv la locul de ședere din regiunea aleasă pentru trai.
 
În cazul aprobării finale, legea va intra în vigoare la trei luni de la data publicării sale oficiale.
Autor: Infotag
26.10.2018 Actual
610
0

Comentarii 0