Sursa imagine: Facebook

Plahotniuc a vorbit cu ambasadorul Lituaniei despre viziunea pentru Moldova, dar a dat asigurări ca parcursul european e ireversibil

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a avut joi după-amiază prima întâlnire cu ambasadorul recent numit al Republicii Lituania la Chișinău, Excelența Sa Kestutis Kudzmanas.

În cadrul discuției, Vlad Plahotniuc a remarcat relațiile tradițional bune dintre Moldova și Lituania, făcând referire la diverse proiecte derulate în comun cu partenerii lituanieni și subliniind că Moldova este deschisă să preia din experiența lituaniană de modernizare.

De asemenea, liderul democrat i-a prezentat ambasadorului lituanian viziunea Pentru Moldova a PDM, accentuând că aceasta este singura cale realistă pentru moldoveni. „Trebuie să ne interesăm mai mult de problemele interne, cele ale oamenilor Moldovei și reieșind din aceasta vom reconstrui țara”, a afirmat Vlad Plahotniuc.

Președintele PDM a apreciat în timpul discuției faptul că Lituania este un susținător al țării noastre în cadrul Uniunii Europene. Vlad Plahotniuc a confirmat că Moldova va menține calea spre Vest și se va inspira în continuare din modelele europene de dezvoltare, declarând că „Moldova va continua să implementeze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, acest acord fiind în interesul cetățenilor noștri”.

Ambasadorul lituanian Kestutis Kudzmanas și-a exprimat încrederea că relațiile moldo-lituaniene se vor dezvolta în continuare pe toate planurile, subliniind că Lituania și Moldova au multiple interese comune. „Avem proiecte concrete de aprofundare a cooperării dintre țările noastre în domenii precum educația - prin schimburi de experiență între studenți - economia, afacerile interne sau apărarea. Pe dimensiunea economică, urmează deja în luna noiembrie să vină în Republica Moldova o delegatie a oamenilor de afaceri din Lituania”, a spus ambasadorul lituanian. Acesta a adăugat că „Lituania este un prieten adevărat al Republicii Moldova, țările noastre având o experiență similară și o istorie comună”.

De asemenea, ambasadorul Lituaniei a reafirmat sprijinul țării sale pentru calea europeană a Republicii Moldova, apreciind în același timp progresele Moldovei în ceea ce privește creșterea economică și exporturile, dar și proiectele guvernării legate de infrastructura drumurilor și apeducte.

În finalul dialogului, președintele PDM i-a urat lui Kestutis Kudzmanas un mandat de succes în calitate de ambasador al țării sale în Republica Moldova.

“Mi-a făcut plăcere să îl cunosc pe noul ambasador al Lituaniei la Chișinău, Kęstutis Kudzmanas. Apreciez dorința Excelenței Sale de a contribui la fortificarea relațiilor bilaterale dintre Lituania și Republica Moldova. I-am urat un mandat de succes și sunt încrezător că vom avea o cooperare bună”, a scris ulterior Plahotniuc pe Facebook.

Misiunea ambasadorului Kestutis Kudzmanas la Chișinău a început în mod oficial în luna septembrie curent. În cursul carierei sale diplomatice, Kestutis Kudzmanas a fost ambasador al Lituaniei în Azerbaidjan și în Turcia, iar anterior a lucrat în cadrul ambasadei Lituaniei din Federația Rusă. 

Autor: SV
25.10.2018 Actual
629
0

Comentarii 1

  • Vova:

    Oricum Moldova chiar atinge noi reforme și realizări frumoase pentru oameni.

    25.10.2018 21:44