Sursa imagine: army.md

Ministerul Apărării și Armata Națională învață despre egalitatea de gen

Reprezentanți ai Ministerului Apărării și Armatei Naționale învață despre egalitatea de gen, în cadrul unui seminar cu genericul „Perspectiva egalităţii de gen în sectorul de apărare”, desfășurat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în perioada 23-24 octombrie curent.

Potrivit şefului Direcţiei politici de dezvoltare a resurselor umane şi învăţământ militar, colonel Alexandru Roman, scopul activităţii este reducerea stereotipurilor şi prejudecăţilor privind rolul bărbaţilor şi femeilor în sectorul de securitate şi apărare, integrarea perspectivei egalităţii de gen, precum şi promovarea egalităţii de gen în domeniul militar.
 
Sursa citată a specificat că în cadrul şedinţelor de instruire, desfăşurate de experţi militari internaţionali în domeniul egalităţii de gen din cadrul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare/ Biroului de Control al Armelor Mici şi Armamentului uşor din Europa de Sud-Est (UNDP/SEESAC), participanţii învaţă noţiuni generale privind egalitatea de gen, stereotipurile de gen, discriminarea în bază de gen, egalitatea de gen în contextul reformei sectorului de securitate, cele mai bune practici în domeniu de la Forţele Armate din Balcanii de Vest, precum şi prevederile Programului Naţional de implementare a Rezoluţiei 1325 a Consiliului de Securitate al ONU privind Femeile, Pacea şi Securitatea.
 
Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Suport pentru reforma sectorului de securitate în Republica Moldova”, finanțat de Ministerul Apărării și PNUD. Instruirea se desfășoară în parteneriat cu SEESAC.
Autor: HotNews
24.10.2018 Actual
385
0

Comentarii 0