Sursa imagine: telegraph.md

TOP online: păcatele și minciunile Maiei Sandu. De la falsa reformă în educație, până la zboruri pe banii lui Shor și finanțări dintr-un ONG patronat de ruși

Angajații organizației pentru apărarea drepturilor omului Amnesty International, Roz McGregor și Roz McGregor s-au sinucis din cauza condițiilor de muncă inadecvate. Informația a fost anunțată de publicația britanică The Guardian, cu trimitere la documente din cadrul anchetei. Potrivit sursei citate, cei doi acuzau presiuni teribile din partea superiorilor.
t
Amintim că Roz McGregor, o britanică de 28 de ani, care efectua un stagiu remunerat la biroul Amnesty din Geneva, s-a sinucis la începutul verii, la câteva săptămâni după ce Gaëtan Mootoo, de 65 de ani, cercetător privind Africa de Vest, a fost găsit mort pe 26 mai la sediul ONG-ului din Paris.

Presa a scris că în luna iunie, Amnesty International a anunţat derularea unei investigaţii interne, iar ulterior a urmat o achetă a poliției. Lansarea investigației a avut loc după o petiţie trimisă de prietenii şi colegii lui Gaëtan Mootoo. Acesta a lăsat un bilet în care a explicat că a cerut ajutor ”din cauza muncii suplimentare grele; ajutor care nu a fost niciodată oferit”.

În Republica Moldova, filiala locală a Amnesty International a fost, zilele acestea, în epicentrul unui scandal de proporții. ONG-ul a organizat, în data de 18 octombrie curent, o conferință de presă, în care a cerut autorităților Republicii Moldova să ceară președinției Turciei întoarcerea cetățenilor turci, declarați indezirabili în țara noastră. În spatele reprezentanților mai multor ONG-urilor din țară erau elevi cu saci pe cap și ștreanguri la gât. Elevii ar fi fost trimiși la această conferință de către directoarea Liceului Lucian Blaga, Valentina Olaru, o susținătoare înfocată a Maiei Sandu. 

Autor: telegraph.md
23.10.2018 Actual
363
0

Comentarii 0