Sursa imagine: parlament.md

Întrevedere Candu-Neukirch. Despre ce au discutat speakerul și noul șef al Misiunii OSCE în Moldova

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut ieri o întrevedere cu noul șef al Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch. 

Speakerul i-a dorit succes oficialului, aflat la început de mandat, menționând importanța conjugării eforturilor în realizarea obiectivului de reîntregire a ţării și în consolidarea progreselor, obținute în ultimii ani, în procesul de soluționare a conflictului de pe Nistru. 
 
La rândul său, șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch a apreciat eforturile speakerului și Parlamentului Republicii Moldova pentru avansarea procesului de reglementare transnistreană, precum și pentru promovarea toleranței și incluziunii interculturale în Moldova. 
 
„Misiunea OSCE în Moldova va continua să lucreze îndeaproape cu Parlamentul Republicii Moldova pentru a avansa negocierile în beneficiul oamenilor de pe ambele maluri ale râului Nistru”, a spus Claus Neukirch.
 
În perioada 6-7 decembrie 2018 se va desfășura reuniunea Consiliului Ministerial al OSCE de la Milano.
 
OSCE, în calitate de mediator, este un partener-cheie pentru Republica Moldova în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean, precum şi în oferirea expertizei privind aspectele legate de drepturile omului, statul de drept şi societatea civilă. 
Autor: HotNews
23.10.2018 Actual
621
0

Comentarii 3

 • timofei:

  este cert ca guvernarea actuala are sprigin international
  de o fi si in Europa sa nu fie prietenii Maiei la guvernare atunci si cu UE n-ar fi nici o disputa

  23.10.2018 10:00
 • Mihai:

  Problema transnistreana este una pe cat de serioasa pe atat de delicata. In ultima vreme au existat eforturi considerabile pentru a sensibiliza partenerii externi si a obtine suportul concret al acestora, dar va mai trece timp pana aceasta situatie isi va gasi o rezolvare.

  23.10.2018 10:27
 • realist:

  Ma bucur ca OSCE sustine Moldova in rezolvarea conflictului Transnistrean

  23.10.2018 11:20