Sursa imagine: moldpres.md

Peste 2300 de persoane s-au adresat la medic cu viroze

Peste 2300 de persoane din capitală au ajuns săptămâna trecută în instituțiile medico-sanitare publice cu infecții respiratorii acute. Anunțul a fost făcut astăzi de către şeful interimar al Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate, Carolina Olaru, în ședința săptămânală a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău.
 
Potrivit sursei citate, numărul cazurilor de viroze a crescut față de săptămâna precedentă, când s-au înregistrat circa 2000 de cazuri.
 
„Numărul îmbolnăvirilor este caracteristic acestei perioade. Săptămâna trecută cazuri de gripă nu s-au înregistrat. Totodată, 7200 doze de vaccin antigripal au fost repartizate în instituțiile medico-sanitare din capitală. Prioritar vor fi imunizate femeile însărcinate, copiii cu boli cronice acute, bătrânii din aziluri, personalul din orfelinate, sanatoriile pentru copii și aziluri”, a spus Olaru.
 
Totodată, săptămâna trecută, peste 300 de persoane s-au adresat la medic cu maladii infecțioase și intoxicații. Din numărul total, 179 de pacienți au acuzat diaree, dintre aceștia 130 au fost copii. În total, 108 bolnavi au fost spitalizați.
Autor: Moldpres
22.10.2018 Actual
593
0

Comentarii 0