Sursa imagine: anp.gov.md

Ce s-a întâmplat în penitenciarele moldovenești în decurs de o săptămână

Săptămâna trecută, în penitenciare a fost înregistrat un număr de 7119 persoane, 50 - persoane eliberate, 3 persoane decedate, 59 - reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală,  978 - încadrate benevol în câmpul muncii. Patru persoane au fost transferate din Federația Rusă, fiind plasate în Penitenciarul nr.13-Chișinău.

Potrivit planului activităților de educație și asistență psiho-socială, persoanele deținute au beneficiat de 241 ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de 2545 persoane.
 
De asemenea, în activitatea Direcției medicale, la spitalul penitenciar Pruncul, pe motiv de sănătate au fost internați și au beneficiat de asistență medicală 26 deținuți. În legătură cu efectuarea investigațiilor suplimentare, din cont propriu, în cadrul instituțiilor medicale ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au fost escortați 6 pacienți, totodată fiind efectuate 8 apeluri la 112, pentru asistență medicală de urgență.
 
În scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de control și trecere, angajații sistemului penitenciar au depistat: un telefon mobil, dispozitiv bluetooth, mai multe pachețele de drojdie, 2 pachete cu substanță de proveniență necunoscută, presupusă a fi narcotice. Persoanele civile reținute au fost predate organelor de poliție.
 
În perioadă de referinţă, secţia achiziţii publice a perfectat 3 contracte ca urmare a desfășurării procedurii de achiziție cu SRL „BTS Pro” şi  SRL „RSD” privind achiziţionarea pachetelor software şi sistemelor informatice”, în valoare de circa 790 mii lei; cu SRL „Excellence” privind achiziţionarea serviciilor medicale de radiografie mamară cu utilaj mobil, în valoare de circa 130 mii lei; cu SRL „GBG-MLD”, contract de mică valoare privind achiziţionarea genţilor medicale de prim ajutor în sumă totală de circa 19 mii lei.
Autor: HotNews
Sursa: anp.gov.md
22.10.2018 Actual
308
0

Comentarii 0