Sursa imagine: gettyimages.com

Un bărbat a murit după ce a mâncat creier de veveriță

Un bărbat din New York a dezvoltat o boală neurologică foarte rară şi fatală după ce a consumat creier de veveriţă, potrivit unui nou raport în cazul bărbatului decedat, citat de LiveScience

În 2015, bărbatul în vârstă de 61 de ani a fost internat la un spital din Rochester, New York, după ce a suferit un declin considerabil în abilităţilor de gândire şi a experimentat episoade de pierdere a contactului cu realitatea, arată noul raport. De asemenea, bărbatul nu mai putea merge. 
 
Analizele RMN au scos la iveală că bărbatul era afectat de o variantă a bolii Creutzfeldt-Jakob (vCJD), o afecţiune neurologică cauzată de o infecţie cu proteine numite prioni. Până în prezent, au fost raportate doar câteva sute de cazuri, majoritatea fiind asociate cu consumul de carne de vită contaminată în Marea Britanie în anii 1980 şi 1990. În aceste cazuri, maladia fusese denumită „boala vacii nebune”.
 
Însă, în acest caz, bărbatul avea alte obiceiuri alimentare care a crescut riscul acestei boli. Familia a dezvăluit că bărbatul obişnuia să vâneze, precizând că a mâncat creier de veveriţă, potrivit medicului Tara Chen, de la spitalul din Rochester şi autoarea raportului. 
 
Tara Chen a adăugat că nu a tratat pacientul, însă a descoperit cazul când a scris un raport despre cazurile de Creutzfeldt-Jakob din ultimii 5 ani. Raportul a fost prezentat pe 4 octombrie la IDWeek, o întâlnire a mai multor organizaţii care luptă împotriva bolilor infecţioase.
 
La nivel global, boala Creutzfeldt-Jakob afectează unul dintr-un milion de oameni anual, potrivit NIH (National Institutes of Health). Este o afecţiune degenerativă care progresează rapid şi duce la deces într-un an de la diagnostic. Nu există tratament.
Autor: Digi24.ro
21.10.2018 Actual
702
0

Comentarii 0