Sursa imagine: mediafax.ro

Steven Mnuchin consideră că este "prea devreme" pentru a impune sancţiuni Arabiei Saudite

Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Steven Mnuchin, a declarat că este prea devreme pentru a discuta despre impunerea unor sancţiuni împotriva Arabiei Saudite pe fondul dispariţiei jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Oficialul american a informat că Statele Unite aşteaptă ca ancheta desfăşurată în acest sens să fie încheiată. Mnuchin a declarat că informaţiile oferite până în acest moment reprezintă "un prim pas bun, însă nu suficient".

Preşedintele american Donald Trump, care a afirmat că Statele Unite consideră impunerea unor sancţiuni Arabiei Saudite, a cerut Riadului să ofere mai multe informaţii cu privire la jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, care a dispărut la 2 octombrie după ce a intrat în consulatul saudit de la Istanbul.

"Ar fi prea devreme să comentăm cu privire la sancţiuni sau orice altă problemă până când nu vom avansa cu investigaţia şi nu vom afla ce s-a întâmplat", a declarat Mnuchin pentru reporteri.

Mnuchin a confirmat că nu va participa la conferinţa din Arabia Saudită privind investiţiile. Cu toate acestea, oficialul american va efectua o vizită la Riad pentru a discuta cu ministrul saudit al Energiei, Khalid al-Falih, despre eforturile de combatere a finanţării terorismului.

"Nu consider că ar fi fost potrivit să merg şi să vorbesc la această conferinţă, dar avem în continuare probleme de rezolvat împreună cu Arabia Saudită şi din acest motiv voi merge acolo", a informat Mnuchin.

Vizita, susţine acesta, este importantă în urma deciziei Statelor Unite de a reimpune sancţiuni împotriva Iranului.

Autor: mediafax.ro
21.10.2018 Actual
467
0

Comentarii 0